Meggyleves
Tepsis zöldséges burgonya
Vaníliapuding
Meggyleves - meggyszósz
Hozzávalók:
meggy (kimagozva), cukor, liszt (keményítő vagy pudingpor ), kevés tej, ízlés szerint szegfűszeg, egész fahéj
Elkészítése:
A kimagozott meggyet fölengedjük vízzel és feltesszük főni. Ízlés szerint fűszerezzük és édesítjük. Amikor a meggy megfőtt (vagyis feljött a víz tetejére), akkor besűrítjük habarással.
Lehetőleg hidegen tálaljuk.
Habarás:
A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet (keményítőt, pudingport).
Tepsis krumpli
Hozzávalók:
krumpli, vöröshagyma, gomba, zöldbab, borsó, sárgarépa, paradicsom, paprika, só, bors, vegeta, főzőkolbász, szalonna, olaj
Elkészítése:
Meghámozzuk a zöldségeket, majd feldaraboljuk. Beleszórjuk a tepsibe és ízlés szerint fűszerezzük. Meglocsoljuk olajjal. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a szalonnát. Ezekkel is összekeverjük. A tepsit befedjük alufóliával és összesütjük. Amikor már majdnem kész, akkor sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.
Kalapács Bence
Jó étvágyat!