Kedd


Meggyleves
Tepsis zöldséges burgonya
Vaníliapuding



Meggyleves - meggyszósz

Hozzávalók:
meggy (kimagozva), cukor, liszt (keményítő vagy pudingpor ), kevés tej, ízlés szerint szegfűszeg, egész fahéj

Elkészítése:
A kimagozott meggyet fölengedjük vízzel és feltesszük főni. Ízlés szerint fűszerezzük és édesítjük. Amikor a meggy megfőtt (vagyis feljött a víz tetejére), akkor besűrítjük habarással. 
Lehetőleg hidegen tálaljuk.
Habarás:
A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet (keményítőt, pudingport).

Tepsis krumpli

Hozzávalók:
krumpli, vöröshagyma, gomba, zöldbab, borsó, sárgarépa, paradicsom, paprika, só, bors, vegeta, főzőkolbász, szalonna, olaj

Elkészítése:
Meghámozzuk a zöldségeket, majd feldaraboljuk. Beleszórjuk a tepsibe és ízlés szerint fűszerezzük. Meglocsoljuk olajjal. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a szalonnát. Ezekkel is összekeverjük. A tepsit befedjük alufóliával és összesütjük. Amikor már majdnem kész, akkor sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.

Kalapács Bence
Jó étvágyat!