szerda

Tarhonyaleves

Hozzávalók:
vöröshagyma, sárgarépa, gyökér, petrezselyemzöld, krumpli, karalábé, paradicsom, paprika, tarhonya, pirospaprika, só, bors, olaj

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk. Olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket. A tarhonyát beletesszük és átforrósítjuk. Fűszerezzük (só, bors, pirospaprika ízlés szerint). Az egészet felengedjük hideg vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:
darált hús, vöröshagyma, kevés zsiradék, só, bors, oregánó, pizzakrém, ketchup, paradicsomszósz, reszelni való sajt

Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés zsiradékon megpároljuk a felkockázott hagymát, majd belerakjuk a darált húst. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a hús kellően megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomszószt, a ketchupot és a pizzakrémet. Egy kevés cukrot adhatunk hozzá. Az egészet összeforraljuk. Kifőzött spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.

Gémes Kármen

Jó étvágyat!