Zöldségleves
Sütőben sült virslis karfiol
Lekváros palacsinta
Zöldségleves
Hozzávalók:
sárgarépa, gyökér, zöldségzöldje, paszternák, karalábé, karfiol, vöröshagyma, zöldpaprika, vegeta, só, bors, víz, zsír
Elkészítés:
A zöldséget megmosom, meghámozom és feldarabolom. Egy evőkanál zsírt megmelegítek és a zöldséget megdinsztelem. Hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. Az egészet felengedem vízzel. Addig főzöm, míg a zöldség puha nem lesz.
Sütőben sült virslis karfiol
Hozzávalók:
karfiol, virsli, tejföl, tojás, só, vegeta, a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és vegetás sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt akkor leszűrjük. A tepsit kikenem tejföllel. Belerakom a rózsáira szétszedett, megfőtt karfiolt szorosan egymás mellé. Rárakom a karikára vágott virslit, majd még egy réteg karfiol kerül rá. A tejfölt kikeverem egy tojás sárgájával. A tejfölös masszával bőségesen megkenem a karfiolt, és az egészet megszórom reszelt sajttal.
Jó meleg sütőben addig sütöm, ameddig a sajt meg nem pirul.
Jó étvágyat!
Körmendi Nikol